in Persoonlijk

Persoonlijk | Wat zijn jouw waarden? TAG

at
persoonlijk-wat-zijn-jouw-waarden-tag

Het is weer een tijdje geleden dat ik een tag invulde, terwijl ik het juist altijd leuk vind om vragen te beantwoorden en persoonlijke dingen te vertellen. Vandaar dat ik op Google op zoek ging naar leuke tags en al snel kwam ik bij een hele interessante uit van LisanneLeeft. Hierin vertel ik over mijn waarden in het leven. Ben je benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan snel verder!

Deze tag bestaat niet uit verschillende vragen, maar eigenlijk maar uit één. Hieronder zie je een foto waaruit ik drie waarden heb gekozen die voor mij het meest betekenen en die dus erg belangrijk zijn in mijn leven. Het is erg moeilijk om er maar drie te kiezen, maar hierdoor kom je er wel achter wat jouw waarden zijn. De eerste was ik echter al gauw over uit..

Orde

In mijn leven en vooral in mijn hoofd is het erg belangrijk dat er orde is. Ik schreef al eens een artikel over ‘omgaan met een overvol hoofd’, waarin ik vertelde hoe het is als je niet eens meer weet waaraan je denkt. Ik zorg voor orde door veel te schrijven en te plannen, omdat ik weet dat mijn hoofd anders overvol raakt. Orde betekent voor mij weten wat je te doen staat, de motivatie hebben om het te doen en een fijn gevoel te hebben als je het hebt gedaan. Hier draait eigenlijk mijn hele leven om. Soms is het moeilijk om de motivatie te vinden om bijvoorbeeld een video af te maken. Helemaal als ik weet dat ik hier nog een aantal dagen de tijd voor heb. Maar als het in mijn planning staat voor die dag, dan doe ik het ook die dag. Hierdoor geef ik mezelf iedere dag doelen die ik moet halen en ik merk dat het heel goed werkt.

Respect

Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die respect niet belangrijk vindt. Natuurlijk mag je maar drie woorden kiezen en zal deze niet bij iedereen in de top drie staan, maar voor mij staat hij wel degelijk zo hoog. Ik vind respect eigenlijk het belangrijkste in de omgang met andere mensen. Dit zowel binnen je familie of vriendenkring, maar ook in de liefde. Als er geen sprake is van wederzijds respect, zal er ook nooit een goede band kunnen groeien. Hier zul je altijd last van hebben. Door mijn angststoornis is het voor mij vaak lastig om echt te voelen wat een ander van mij vindt. Ik trek meestal al snel mijn conclusies en deze zijn vaak niet terecht. Ik vind het een fijn gevoel als ik meteen merk dat er een vorm van respect is, zodat ik niet zelf met mijn verbeelding hoef aan te vullen. Stiekem hoort hier natuurlijk ook het woord eerlijkheid bij..

Zorgzaamheid

Ik ben erg zorgzaam. Dit wordt ook altijd gezegd als er bijvoorbeeld tijdens een spel gevraagd wordt wat iemand van mij vindt. Ik vind het heerlijk om voor mijn broertjes en zusjes te zorgen, iemand te verzorgen als hij ziek is of bijvoorbeeld Martijn zijn boterhammen te smeren voor zijn werk. Ook kleine dingetjes zoals een massage geven als hij weer last heeft van zijn rug of snel iets te pakken zodat hij het niet hoeft te doen, vind ik erg fijn. Toen mijn broertjes en zusjes nog kleiner waren, hielp ik mijn moeder altijd met het verschonen, badderen en naar bed brengen en ik kan niet wachten tot ik zelf een kindje heb waar ik voor kan zorgen. Dit vind ik één van de belangrijkste dingen in het leven, dat je voor elkaar zorgt. Zorg voor de mensen die je liefhebt en zij zullen voor jou zorgen!

Ik vond het heel bijzonder om deze tag in te vullen. Het is lastig om de woorden te kiezen, maar als je ze eenmaal gekozen hebt, voelt het ook erg goed. Je leert jezelf ook weer een stukje beter kennen. Je ziet wat je heel belangrijk vindt en wat er eigenlijk helemaal niet toe doet. Het lijkt me erg interessant om erachter te komen wat jij heel belangrijk vindt. Laat zeker even een reactie achter met de woorden die jou het meest aanspreken!

Welke drie waarden spreken jou het meest aan?

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *