in Persoonlijk

Persoonlijk | Twee maanden met PCOS

at
persoonlijk-twee-maanden-met-pcos

Waar moet ik beginnen.. Het hele avontuur begon 2 maanden geleden op 14 mei. Op die dag kwam ik erachter dat ik PCOS heb en begon er een hele vervelende periode. In het artikel van vandaag vertel ik je hoe ik er mee omga, hoe ik het ervaar en wat ik verwacht van de toekomst.

In een vorig artikel vertelde ik je al over de symptomen die ik had, mijn avontuur bij de dokter en de dag van de uitslag. Hierin leg ik ook meer uit over wat PCOS precies is en wat het betekent voor jouw lichaam. Voor meer informatie kun je dus even mijn vorige artikel lezen.

Nadat ik te horen heb gekregen dat ik PCOS heb, ben ik rustig allemaal informatie gaan opzoeken. Wat het allemaal inhoudt en hoe je er het beste mee kan omgaan. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen ding en eigen pijn en eigen manier om het te verwerken. Het is bij niemand hetzelfde. Natuurlijk kan ik niet in 2 maanden alles al weten, maar ik heb me er wel in verdiept, zodat ik zo goed mogelijk voorbereid ben op alles wat gaat komen en wat al gebeurd is.

In deze 2 maanden ben ik eindelijk weer ongesteld geworden. Het klinkt erg raar, maar wat kan je hier opeens blij mee zijn. In deze maanden heb ik ook een ovulatie test gedaan, gewoon om te kijken of ik wel een eisprong had en gewoon voor nieuwsgierigheid. Zoals je ziet, had ik die maand gelukkig wel een eisprong. Voor anderen is dit misschien heel gewoon, maar nadat ik vier maanden niet ongesteld ben geweest, was dit een hele opluchting.

De pijn..

Tot nu toe kan ik je wel vertellen, dat ik iedere dag doorbreng met pijn. Lichte pijn, zware pijn, moeilijk uit te leggen, maar pijn. Gelukkig heb ik een hele lieve familie die me steunt en die altijd aan me ziet of ik pijn heb of niet. De pijnstillers die ik heb gekregen vliegen er doorheen. De ene dag gaat het beter dan de andere dag. Vaak lig ik hierdoor ook uren lang in bed en probeer te slapen om de pijn te vergeten. Gelukkig kan ik nog wel plezier maken, met vriendinnen en familie. Er zijn alleen ook hele zware dagen, waar ik helemaal niets kan van de pijn.

De dokter raadde me aan om door te gaan met de pil, zodat ik hiermee toch mijn cyclus kon bijhouden. Ook zou dit de pijn een beetje verminderen. Dit was al één van de redenen waarom ik de pil slik, ik heb altijd veel pijn gehad voor en tijdens mijn menstruatie. Het is daarnaast ook handig, omdat ik precies kan zien in welke week ik ongesteld hoor te worden en ik kan ook mijn eisprong in de gaten houden door middel van ovulatietesten.

Ik krijg vaak de vraag of ik me anders voel nu ik weet dat ik het heb. Natuurlijk is het anders, want je kunt er nu rekening mee houden en je weet waar de pijn vandaan komt. Eerst wist ik niet wat er aan de hand was en dacht ik soms dat het normaal was om zoveel pijn te hebben. Sommige vragen zijn ook wat meer privé en beantwoord ik liever niet. Het ligt er ook maar net aan hoe ik me op dat moment erover voel.

Toen het vorige artikel online kwam, heb ik veel lieve reacties en steun gekregen van familie, vrienden en zelfs vreemden. Ik wil iedereen daar voor bedanken, dit heeft me heel veel goed gedaan. Als je verder nog vragen hebt, kan je die altijd stellen!

Liefs,
Sterre

Share:

Carmen

1 Comment

  1. Crystalhelder

    Weer mooi verwoord Sterre. Ik kan me heel goed voorstellen dat je nu blij word als je ongesteld bent!

    18 . jul . 2018

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *