in Persoonlijk

Persoonlijk | Ik-als-blogger-TAG

at
persoonlijk-ik-als-blogger-tag

Het was weer eens tijd om een tag in te vullen. Hierbij beantwoord ik vragen rond een bepaald thema en deze keer gaat het over mij/ons als blogger. Mijn favoriete dingen van het bloggen, hoe ik bepaalde dingen doe en waar ik wel eens tegen aan loop. Lees je mee?

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Mijn beauty artikelen schrijf ik natuurlijk gewoon als ik een nieuw product heb gezien of als ik erg veel zin heb om te schrijven, maar geen inspiratie vind voor een persoonlijk of lifestyle artikel. Mijn persoonlijke artikelen komen altijd tot stand door ervaringen en dingen die ik meemaak, maar ook door dingen die in het verleden zijn gebeurd of gedachten die door mijn hoofd dwalen.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Meestal eet ik niet als ik aan het schrijven ben, omdat ik dan in een volledige concentratie zit. Wel heb ik altijd een flesje water of een kop thee naast mijn laptop staan. Ik vind het fijn om wel te blijven drinken en zo blijft ook mijn hoofdpijn wat langer weg.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Ik heb eind december 2016 een jaaroverzicht van de allerleukste momenten online gezet. Dit vind ik altijd één van de leukste artikelen om te schrijven. Terug kijken op dingen die zijn gebeurd en die ik heb meegemaakt. Ik ben daarvoor een aantal dagen van tevoren begonnen met het zoeken van momenten door door mijn foto’s te bladeren van dat jaar. Hierna heb ik de tekst erbij geschreven en dat was eigenlijk zo gebeurd! Afgelopen jaar heb ik dit gedaan vanwege tijdgebrek, maar aankomend nieuwjaar, wil ik dit zeker weer doen!

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger hebt geleerd?

Dat je moet schrijven waar jij je prettig bij voelt en wat jij wilt schrijven. Je ziet vaak dat bloggers schrijven over dingen waarvan ze denken dat mensen dat graag willen lezen, maar vaak wordt dit minder vaak bekeken dan artikelen die oprecht zijn en waar je zelf met passie over schrijft. En natuurlijk gaat het voor mij niet om de pageviews, maar om de woorden die ik graag ‘op papier’ wil zetten.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

In de ochtend ben ik vaak het meest productief, dus ik probeer dan ook altijd mijn artikelen af te ronden.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Ik heb niet echt grote doelen voor mezelf gesteld als blogger. Maar natuurlijk zou het erg leuk zijn om nog eens een leuke samenwerking met een bedrijf aan te gaan, een persevent te bezoeken en andere bloggers te ontmoeten.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Bij beauty artikelen heb ik dit niet zo erg, ik weet dat je hier niet erg op veroordeeld wordt. Natuurlijk zijn persoonlijke verhalen en lifestyle artikelen spannender om te plaatsen. Bij de artikelen waarin ik vertel over dingen die ik heb meegemaakt, voel ik toch altijd wel de zenuwen opkomen als het dan uiteindelijk online staat.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Niet zo veel als ik zou willen. Soms hebben we wat contact via Instagram of Twitter, maar in het echt heb ik nog nooit een collega blogger ontmoet. Dit zou ik wel heel graag willen!

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Het ligt er maar net aan hoeveel ik op die dag nog moet doen. Op de maandag ben ik meestal het meest productief, omdat de week net begonnen is en ik met goede en frisse moed weer ben gestart met de berg werk die voor me ligt. Vandaar dat ik ook de meeste artikelen op maandag probeer vooruit te schrijven.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Ik heb een hele tijd geleden een artikel geschreven waarin ik 10 artikelen uitlicht waar ik het meest trots op ben. Ik kan daarom ook niet echt kiezen wat mijn absolute favoriete artikel is. Wel moet ik zeggen dat de persoonlijke artikelen altijd een bijzonder plekje in mijn gedachten hebben.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Ten eerste, vooral omdat jij het wil. Doe het niet omdat zoveel anderen het doen. Zeker niet om de pageviews en doe het al helemaal niet omdat je ‘geld wilt verdienen’. Doe het omdat schrijven jouw passie is en omdat jij je gedachten wilt uitdrukken in woorden op het internet. Omdat bijvoorbeeld beauty of fashion je hobby is of omdat je jouw gerechten voor altijd wilt bewaren op je persoonlijke blog. Doe het voor jezelf.

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *