in Persoonlijk

Persoonlijk | I love to.. Dance

at
persoonlijk-i-love-to-dance

Als kind heb je verschillende dromen over wat je zou willen doen en worden. Mijn droom was dansen. Ik wilde graag een danseres worden. Nadat ik op zwemles mijn diploma’s had behaald, was het dan eindelijk zover. Ik mocht op jazz-ballet. En ik vond het geweldig. Vandaag laat ik je meer zien van mijn dans tijd!

Ik begon toen ik bijna zeven was met dansen, dit deed ik in een leuk groepje waar ik al snel wat vriendinnetjes had. Tijdens de eerste dans en dus ook bij de uitvoering mocht ik gelijk vooraan staan, ik vond het geweldig. Ieder jaar hadden we een uitvoering in een theater in Veenendaal: de Lampegiet, waar familie en vrienden konden komen kijken. Hier leefden we het hele jaar naartoe. Na de uitvoering hadden we nog een paar weekjes les en daarna was het zomervakantie. Het eerste jaar dansten we op Toy Box – Best Friends en ik weet stukjes van het dansje nog steeds. Hele leuke herinnering.

Na de zomervakantie kreeg ik ineens een brief dat ik was uitgenodigd voor de selectie. Hierin zaten meisjes die waren uitgekozen op talent, een betere groep dus. En ik mocht daarin! Ik had eerst natuurlijk wel een proefperiode, maar die heb ik overleefd. Al was het wel wat lastig als meisje van 7 tussen allemaal meisjes van 9 tot 11. Gelukkig had ik een aantal vriendinnetjes uit mijn andere groep die ook naar de selectie mochten en het uurtje dat tussen onze groep en de selectie zat, kwamen we al buiten spelend en kijkend naar de andere groep wel door. Jarenlang heb ik 2 avonden in de week gedanst, ieder jaar een andere groep. Vaak wel met dezelfde meisjes, maar de juf verwisselde nogal eens.

Lion King – Hij leeft in jou | De dans waarmee we Nederlands Kampioen werden in 2005, uitgevoerd in 2008.
Lion King – Hij leeft in jou | De dans waarmee we Nederlands Kampioen werden in 2005, uitgevoerd in 2008.

In 2004 (ik was ondertussen 11) gingen we met de selectie naar de voorronde van het NK, we wonnen in de D-categorie en omdat er voor de D-categorie geen verdere NK wedstrijd was, werden we dus Nederlands Kampioen. Ook het jaar daarna deden we mee met de voorrondes, dit keer in de C-categorie en zowel daar als op het NK werden we eerste en dus weer Nederlands Kampioen. De jaren daarna zijn we in de B-categorie nog een keer vierde en derde geworden op het NK, maar geen eerste meer. Deze jaren waren mijn favoriete jaren. Toeleven naar het NK, vijf dagen in de week trainen om een zo goed mogelijk optreden neer te zetten en de selectiegroep werd heel hecht.

Mijn dansgroepje 6-8 jaar.

In 2008 kreeg ik het ontzettend druk met dansen. Ik danste zelf in een groep, de selectie en besloot ook nog eens les te gaan geven aan kinderen van 4-6 jaar en 6-8 jaar. Ik vond dit ontzettend leuk en samen dansen in de Lampegiet was geweldig. Wel kostte het veel tijd en werk omdat het een ochtend lang was op zaterdag en je daarna de dansjes voor de volgende keer nog moest voorbereiden. Maar ik heb er ontzettend veel van geleerd en heel erg van genoten!

Aïda 2008 | Mijn moment of fame.
Aïda 2009 | Ik sta helemaal rechts.

In 2009 ging ik examen doen en merkte ik dat het toch wel erg druk was, met dansen erbij. Ik was in 2008 al gestopt met de selectie omdat de lerares wegging en ik de andere lessen niet zo leuk vond en me meer moest concentreren op school. Ik besloot na de uitvoering van 2009 dat ik wilde stoppen, maar heb in 2010 nog een aantal keer gedanst en toch mee gedaan aan de uitvoering. Maar hierna ben ik gestopt door tijdgebrek en een nieuwe studie. Het liefst zou ik wel weer gaan dansen, misschien in de toekomst!

Wat was jouw favoriete hobby als kind?

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *