in Persoonlijk

Persoonlijk | 5 dingen waar ik een hekel aan heb

at
persoonlijk-5-dingen-waar-ik-een-hekel-aan-heb

Vaak maak ik lijstjes met inspirerende quotes, herinneringen en geluksmomentjes om zo de positieve vibe te blijven houden. Maar toch zijn er ook een aantal dingen waar ik echt een hekel aan heb. Kijk je mee naar mijn top 5?

1. Betalen met tegoedbonnen

Zoals je misschien in eerdere artikelen al hebt gelezen, heb ik last van een angststoornis. Hierdoor denk ik over alles wat ik doe 100 keer na voordat ik het ook daadwerkelijk kan doen. Alles wat ik zeg, vraag of doe moet eerst uitvoerig worden doordacht voordat ik het echt doe. Betalen met tegoedbonnen is één van de dingen die -hoe vaak ik er ook over nadenk- ik echt niet kan doen. Misschien is de bon niet meer geldig? Staat er wel genoeg geld op? Is de bon wel geldig in combinatie met deze actie? Dit zijn dingen die mijn hersenen zo op hol laten slaan, dat ik liever de bon bewaar en er uiteindelijk niks mee kan kopen, dan dat ik ‘m uitgeef.

2. Abel – Onderweg

Misschien ken je dit liedje wel. Ik hoorde dit liedje toen ik een jaar of 7/8 was voor het eerst en als vanaf dat allereerste moment kan ik er niet naar luisteren. Ik weet niet wat het is en ik heb er ook geen specifieke reden voor, maar dat nummer geeft me echt kippenvel. En niet op een goede manier. De stem van Abel, de tekst, de manier waarop hij het zingt, zijn accent.. Ik heb er gewoon echt een hekel aan.

3. Tandarts

Sinds ik in groep 6 ben gevallen en mijn twee voortanden voor meer dan de helft zijn afgebroken, vind ik de tandarts echt heel eng. Ik ben toen ontzettend vaak in een korte tijd bij de tandarts geweest om alles weer te herstellen, maar het heeft het alleen maar erger gemaakt. Sinds die tijd zijn de aangezette stukjes al zo’n 3 keer weer afgebroken, waardoor ik ze iedere keer opnieuw moet laten aanzetten. Brrr.. Nee, niks voor mij.

 

4. Mensen die oordelen zonder voorkennis

Iedereen kent dit wel. Je hebt een belangrijke keuze gemaakt en krijgt van de ene een hele positieve reactie en de ander kraakt het helemaal af. Vaak zijn degenen met de positieve reactie mensen die heel dicht bij je staan en weten waarom je daar specifiek voor kiest. En degenen met de negatieve reactie staan vaak wat verder van je af en hebben totaal geen voorkennis van jouw weg naar die keuze. Op het moment dat iemand niet weet waarom ik iets heb gekozen, maar er toch een uitgesproken -negatieve- mening over heeft, ben ik al gauw afgehaakt. Als ze de moeite niet willen doen om je keuze te begrijpen, hebben ze ook geen recht om er een mening over te geven. Maar dat is mijn mening.

5. Techniek die niet meewerkt terwijl je het écht nu nodig hebt

Bloggers en YouTubers kennen dit probleem zeker. Het moment dat je net een heel artikel hebt getypt en je laptop vastloopt. Of het moment dat je bijna klaar bent met het editen van je video en het programma ermee ophoudt. Ik kan hier zó gefrustreerd van worden. En ik geloof niet dat ik de enige ben!

Waar heb jij echt een hekel aan?

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *