in Persoonlijk

Persoonlijk | 3 doelen die ik in 2017 behaald heb

at
persoonlijk-3-doelen-2017-behaald

Het is ieder jaar weer een dingetje. De vraag: ‘En heb jij nog goede voornemens voor volgend jaar?’. Nu ken ik veel mensen die daar niet in geloven, maar ik vind het fijn om mezelf doelen te stellen. Aan het eind van ieder jaar kan ik zo goed zien wat ik bereikt heb. Omdat het einde van 2017 alweer nadert, kijk ik vandaag naar 3 doelen die ik dit jaar gehaald heb en vertel ik je daar meer over.

Meer spontane dingen doen

Zoals je misschien weet, ben ik een perfectionist en heb ik last van een angststoornis. Deze dingen maken het voor mij erg lastig om spontaan te zijn. Toch vond ik het belangrijk dat ik dit jaar dingen ging doen, die niet gepland waren. Ik ben normaal een persoon die een week van tevoren moet weten wat we dit weekend gaan doen, anders kan ik me erg lastig aanpassen. Dit jaar heb ik ervoor gezorgd dat we veel weekenden iets spontaan deden, zonder daar van tevoren over na te hebben gedacht. Ook was het voor mij een hele klus om überhaupt niet over het weekend na te denken en helemaal geen plannen te maken. Ik ben blij met de manier waarop ik hier nu tegenover sta. Sinds wij samenwonen, hoeven we minder te plannen en kunnen we veel spontaner zijn. Ook gebeurt niet altijd alles op het moment dat je het wil. Voor mij was dit eerder moeilijk, maar ik ga er nu veel beter mee om.

3 video’s & 3 artikelen per week online

Aan het begin van dit jaar heb ik mezelf het doel gesteld om minimaal zes keer in de week iets te uploaden. Mijn eerdere schema veranderde en ik maakte een dag vrij. Het is me gelukt om (bijna) iedere week drie video’s en drie artikelen online te zetten. Natuurlijk zaten er periodes tussen, zoals tijdens de verhuizing en afgelopen maand, waarbij dit af en toe wat minder was, maar voor het grootste gedeelte is het gelukt. Ik vind het erg fijn om een routine te hebben. Mijn video’s post ik dus niet random, maar iedere dinsdag, donderdag & zondag om 6 uur. Hierdoor is mijn hoofd een stukje rustiger en weet ik wanneer er wat online komt. Ook is het voor de lezers en kijkers fijn om precies te weten wanneer ze iets kunnen verwachten. Waardoor je een vast publiek creëert. Ook het posten van foto’s op Instagram is hiermee verbonden, maar hier komt binnenkort een apart artikel over online.

Al mijn focus leggen op dingen die ik leuk vind

Ik vond het vorig jaar nog wel eens lastig om aan anderen uit te leggen wat ik deed en waarom. Veel mensen snappen het blog en YouTube wereldje niet en vragen zich af wat je de hele dag doet. Ik besloot aan het eind van vorig jaar dat ik dit zat was. Ik wilde alleen nog maar focussen op mijn content en niet meer op de meningen en vragen van andere mensen. Vaak vond ik het nodig om mezelf te verantwoorden en leefde ook wel in een omgeving waar dat verwacht werd. Ik ben artikelen hierover gaan schrijven, zodat ik vooroordelen en vragen voor eens en voor altijd de wereld uit kon helpen en dit heeft me veel goed gedaan. Ik heb gesprekken gevoerd met mensen die veel meningen hadden en ook deze heb ik (voor zover het mogelijk is 😉 )  bevestigd of ontkracht. Eindelijk kan ik volledig de aandacht geven aan dingen die ik leuk vind, zonder na te denken wat anderen ervan vinden.

Dit jaar heb ik mezelf ook weer een aantal doelen gesteld voor volgend jaar, misschien dat hier een apart artikel over online komt. Heb jij dit jaar doelen voor jezelf gesteld en heb jij deze behaald? Laat het even weten in de reacties, ik ben erg benieuwd!

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *