in Persoonlijk

Persoonlijk | 10 blogfoto’s waar ik trots op ben

at
persoonlijk-10-blogfotos-waar-ik-trots-op-ben

In de drie jaar dat ik blog heb ik ontzettend veel foto’s gemaakt. 90% daarvan haalt het internet niet, omdat ik zeker wil zijn dat ik een mooie foto plaats. Toch zijn er over de afgelopen jaren een aantal foto’s waar ik erg trots op ben. Die toevallig mooier werden dan ik had verwacht of waar ik heel veel moeite in heb gestopt en precies zo zijn als ik ze had voorgesteld. Het leek me leuk om tien van deze foto’s op te zoeken en te vertellen waarom ik hier zo trots op ben. Het was even zoeken, maar dan heb je ook een artikel met al mijn mooiste foto’s op een rijtje!

1. Makeup Revolution Pro HD Amplified Get Baked Palette

Dit is een vrij recent artikel. Ik vind het toch wel bijzonder om te zien hoe mijn fotografie stijl is veranderd over de jaren heen. Toch zijn er een aantal dingen hetzelfde gebleven. De compositie van het palette in deze foto is iets dat ik al vanaf het begin doe. Ik hou niet zo van de standaard product foto’s en zie graag iets anders. Ik speel veel met de manier waarop ik het palette fotografeer en deze positie vind ik altijd het mooist.

2. 5 tips om je productiviteit te vergroten

Als ik mindstyle artikelen lees, vind ik het altijd fijn om motiverende foto’s erbij te zien. En wat is dan beter dan een esthetisch kloppend bureau met zachte kleuren en een opgeruimde uitstraling? Deze foto is een voorbeeld van een foto waarin ik heel veel moeite heb gestopt, maar die precies is geworden wat ik ervan had verwacht. In het artikel geef ik tips om je productiviteit te vergroten en van zulke foto’s krijg ik altijd meteen zin om aan de slag te gaan. Missie geslaagd dus.

3. Colourpop Super Shock Shadows

Deze foto is een voorbeeld van een foto waarbij ik gewoon wat verschillende opstellingen probeerde en waar hij toevallig perfect uitpakte. Nu is dat ook niet erg moeilijk met zulke fotogenieke oogschaduw potjes. Het artikel van deze producten is tot op heden één van mijn favorieten. Namelijk niet alleen deze foto is erg mooi, maar alle andere foto’s in het artikel ook. Het is dus zeker de moeite waard om de review even te lezen en alle andere pareltjes te bekijken.

4. Catrice Liquid Metal Cream Eyeshadow in 030 Daily Dose of Rose

Het fotograferen van looks blijft een vak apart. Het is een hele andere manier van fotograferen, omdat ik niet gewend ben om personen op de foto te zetten. Mijn onderwerpen staan eigenlijk altijd stil en het fotograferen van jezelf blijft toch erg lastig. Toch vond ik vorig jaar een manier om prachtige look foto’s te kunnen maken en dit is één van mijn favorieten, onder andere door het product waar het om draait en de look die ik daarmee maakte.

5. Essence Lights of Oriënt Body Splash

Dit is een vrij oud artikel, maar deze heb ik onlangs opnieuw op mijn blog geplaatst. Dit heeft voornamelijk te maken met de afbeeldingen. Soms ben je zo trots op de foto’s en het artikel dat je maakt, dat het eigenlijk zonde is dat het na een dag alweer aan de kant geschoven wordt voor een nieuw artikel. De manier waarop de zon het product raakt en de glitters die hier goed tot z’n recht komen, is de reden dat dit één van mijn favoriete foto’s is die ik ooit heb gemaakt voor mijn blog.

6. OOTD | Birthday Outfit

Deze foto’s maakte Sterre in 2015 van de outfit die ik droeg op mijn verjaardag. Ook in dit artikel ben ik trots op alle foto’s, maar deze trekt in het bijzonder mijn aandacht. Vooral de focus en de scherpte zijn erg mooi. Deze armbandjes maakte ik in die tijd zelf en dit geeft een goed beeld van de soort ‘armparty’ die ik toen iedere dag droeg. Nu draag ik bijna geen armbandjes meer, maar door het zien van deze foto krijg ik daar meteen weer zin in.

7. Etos Botanical Boost Elderflower & Raspberry Body Splash

Voor het maken van deze foto’s probeerde ik iets nieuws met de achtergrond. Ik gebruikte hiervoor een wit ‘fluffy’ kleed en een sjaaltje die ik voor meer afbeeldingen gebruikte. Het effect is erg bijzonder door de rosé gouden accenten op het flesje en in de sjaal. Ook heeft het iets rustgevends en ik vind het jammer dat ik steeds minder avontuurlijk wordt met productfoto’s. Dit motiveert me zeker om weer eens wat meer uit de kast te trekken voor een volgend artikel.

8. Look of the Day | Rose Gold Glitter

Zoals je aan de hand van deze foto’s misschien door hebt, hou ik van roze en rosé goud. Ook in mijn make-up looks is dit een terugkerend fenomeen. Zoals ik al eerder zei, vond ik vorig jaar een goede manier om looks te fotograferen. Ik heb dit dan ook een paar maanden erg veel gedaan. Mijn absolute favoriete foto van een make-up look is deze foto. Ik vind hem prachtig, omdat mijn huid ontzettend glad is, de focus meteen naar de oog look gaat en de houding lastig was om goed te krijgen, maar uiteindelijk precies zoals ik gehoopt had.

9. Makeup Revolution Vivid Baked Highlighter in Peach Lights

Voor deze foto’s vond ik het leuk om te experimenteren met objecten (in dit geval bloemen) op de achtergrond, maar dan niet in focus. Het was dus de bedoeling dat deze vaag op de achtergrond te zien waren. Uiteindelijk was dit lastiger te bereiken dan ik dacht, maar het is toch gelukt. Deze foto heeft dit niet, maar heeft me geïnspireerd om mijn Instagram feed te maken tot wat het is. Ik gebruik nu alleen maar afbeeldingen met dezelfde kleuraccenten en ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet. Voor meer informatie over mijn Instagram feed, kun je dit artikel lezen.

10. Mijn 25e verjaardag

Styling is altijd al iets geweest wat ik interessant vond. De verhuizing was voor mij dan ook een fantastisch moment, ik kon een heel huis inrichten naar mijn (onze) smaak. Vlak daarna was ik jarig en kon ik voor het eerst mijn verjaardag organiseren voor mijn hele familie. Ik versierde het hele huis in hetzelfde kleur thema; roze, oranje en geel, voor een zomers feestje. Martijn maakte de foto’s die dag en deze springt er voor mij toch wel uit. Dit zijn mijn lievelingskleuren en ze doen me meteen weer denken aan die leuke, gezellige dag!

Welke foto ben jij het meest trots op?

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *