in Lifestyle

Lifestyle | Zo creeër je een mooie Instagram feed

at
lifestyle-zo-creeer-je-een-mooie-instagram-feed

Tegenwoordig draait alles om de mooiste flatlay, die ene kleurencombinatie en de meest perfecte Instagram feed. Terwijl de meeste mensen gewoon een foto plaatsen omdat ze deze leuk vinden, zijn er ook mensen – waaronder ikzelf – die alleen foto’s plaatsen die aansluiten op hun thema. Hier gaat een heel proces aan vooraf, maar wat doe ik dan precies? Vandaag deel ik een aantal tips met je, waarmee ik mijn feed zo goed mogelijk op elkaar af probeer te stemmen. Kijk je mee?

Voorbereiding is key

Als je wilt dat alle foto’s in je feed op elkaar aansluiten, is het erg belangrijk dat je goed bekijkt wat je überhaupt fotografeert. Hierbij is het onderwerp natuurlijk belangrijk, maar ook de belichting, de kleuren die in de foto zichtbaar zijn en de compositie. Probeer deze laatste zoveel mogelijk af te wisselen, zodat je niet bijvoorbeeld alleen maar flatlays maakt, maar ook een mooi full frame shot van het object of de persoon. De kleuren in de foto zijn ook heel belangrijk. Gebruik je in je feed een bepaalde kleur, zorg dan dat deze in iedere foto terug komt. Zo zie je in mijn feed veel wit, roze en af en toe een beetje groen. Het belangrijkste van mooie foto’s, is natuurlijk de belichting en de camera die je gebruikt. Tegenwoordig hebben veel mobiele telefoons ook prima camera’s, maar met een spiegelreflex is het natuurlijk het mooist.

Instagram feed
Zorg voor afwisseling

Zoals je in de bovenstaande foto van mijn feed ziet, zorg ik dat ik voldoende afwissel met mijn foto’s. Nu is het voor mij nog wel eens lastig, omdat ik vaak foto’s uit mijn blog artikel van die dag plaats. Zo kan het wel eens voorkomen dat ik twee beauty artikelen na elkaar online zet, waardoor de foto’s een beetje op elkaar lijken. Ik probeer dan de compositie van de foto af te wisselen, of bijvoorbeeld een swatch foto te plaatsen in plaats van het product zelf. Ook selfies en foto’s van andere personen probeer ik zoveel mogelijk te spreiden. Op dagen dat ik geen blog foto’s heb om te delen, zoek ik vaak op Pinterest naar een leuke quote met een roze achtergrond, zodat hij in mijn feed past.

Bewerking van de foto

Het belangrijkste punt is de bewerking van de foto’s die je plaatst. Om een feed op elkaar aan te laten sluiten, is het belangrijk dat iedere foto iets met elkaar gemeen heeft. Dit kan zijn door de kleuren of de volgorde waarin je foto’s plaatst. Ik kies ervoor om iedere foto precies hetzelfde te bewerken. Ook probeer ik dit niet teveel te doen, zodat het er niet overdreven uit gaat zien. De bewerkingsprogramma’s die ik gebruik zijn: Instragam & VSCO. Als ik een foto heb gemaakt, plaats ik deze altijd eerst in VSCO, waar ik hem een filter geef. Ik gebruik altijd hetzelfde filter, namelijk C1. Deze zwak ik wel een beetje af, tot de +5,0. Als je wilt, kun je de foto hier nog verder bewerken qua belichting, contrast, warmte etc. Maar dit doe ik liever via de Instragam app.

In de Instagram app kun je de foto rechtmaken, de focus kleur aanpassen en nog veel meer handige dingen. Ik vind het niet nodig om hier allemaal andere apps voor te downloaden, aangezien Instagram prima werkt. Meestal pas ik alleen de helderheid van de foto aan en maak ik hem recht of juist een beetje schuin. Als je de filter van de VSCO app nog niet helemaal aansluit op mijn feed, dan pas ik later ook nog wel eens de focus kleur aan, waardoor er bijvoorbeeld een roze gloed over de foto komt en hij beter past. Dit zwak ik dan wel af, zodat het niet teveel wordt. Als laatste zorg ik altijd dat ik mijn foto caption op dezelfde manier begin. Bijvoorbeeld: B E A U T Y • . Hierdoor weet iedereen precies dat het mijn foto is.

Hopelijk heb ik je nu een aantal goede tips kunnen geven voor het perfectioneren van jouw Instagram feed en kun je nu ook lekker aan de slag. Dit doe ik overigens alleen op het account van mijn blog. Mijn persoonlijke feed is echt een rommeltje, maar des te leuker 😉

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

1 Comment

  1. Lifestyle | Instagram - @ourlittlehero - Beauty & Bliss

    […] een artikel geschreven over een mooie Instagram feed en hoe je dit voor elkaar krijgt, die kun je hier lezen. De grootste uitdaging is het maken van de foto’s zelf, met een drukke pup van net een […]

    24 . jan . 2019

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *