in Lifestyle

Lifestyle | Instagram – @ourlittlehero

at
lifestyle-instagram-ourlittlehero

Social media wordt steeds belangrijker. Iedereen heeft tegenwoordig één of meerdere Instagram accounts en het blijft niet alleen bij mensen. Ik bevond me al in verschillende community’s, bijvoorbeeld voor Sims, planner stickers, interieur design en nu ook voor dieren. Afgelopen december maakten wij namelijk een Instagram account aan voor Hero, ons Maltezer hondje van één jaar. Kijk je mee naar een aantal foto’s die we voor hem hebben geplaatst?

We zaten al een tijdje in twee Facebook groepen, waar we regelmatig foto’s van Hero posten. Hierdoor merkten we al snel dat hij een erg populair hondje was. Zo kregen we veel lieve en leuke berichtjes over dat hij zo wit is en hoe we hem zo mooi hielden. Reden genoeg om ook een Instagram pagina te maken. We hebben ervoor gekozen om dit in het Engels te doen, zodat we meer bereik hebben. Dit komt omdat we hebben gemerkt dat de meeste dierenaccounts in Engelstalige landen zitten en hierdoor kunnen we ook de rest van de wereld bereiken, in plaats van alleen Nederland. We begonnen met het volgen van een aantal accounts en plaatsten de eerste foto’s met passende hashtags en hierna kwamen de volgers binnenstromen. Na twee dagen had Hero al 100 volgers, na vier dagen had hij 250 volgers en na negen dagen had hij 500 volgers.

Instagram - @ourlittlehero
@ourlittlehero

Omdat ons interieur bijna helemaal zwart-wit is, met hier en daar een beetje groen en Hero ook mooi wit is, hebben we gekozen voor dat thema voor zijn feed. We proberen iedere foto dus in dezelfde stijl te maken, zodat alles mooi bij elkaar past. Ook bewerken we de foto’s allemaal met hetzelfde filter, zodat het een mooi geheel wordt op zijn pagina. Ik heb al eens eerder een artikel geschreven over een mooie Instagram feed en hoe je dit voor elkaar krijgt, die kun je hier lezen. De grootste uitdaging is het maken van de foto’s zelf, met een drukke pup van net een jaar, die erg wild wordt wanneer hij snoepjes ziet. Maar dat is wel de beste manier om hem te laten poseren. We zijn er ook achter gekomen dat we niet met z’n tweeën in de kamer moeten zijn. Eén persoon maakt de foto en de ander gaat even weg, zodat de aandacht volledig op het snoepje is. Na een tijdje had hij het helemaal door en nu heeft hij soms niet eens meer een snoepje nodig. Hij kan heel mooi poseren en blijven zitten.

Het is zo leuk om een soort fotodagboek van je hond bij te houden. Alhoewel hij zijn account pas een maandje heeft, is het toch leuk om te zien hoeveel hij veranderd in zo’n korte tijd. Laat staan als we over een halfjaar of een jaar de foto’s terug gaan kijken. Naast mooie foto’s plaatsen we ook meerdere Instagram stories op een dag en dit zijn meestal filmpjes. Deze hoeven niet perfect gestyled en zijn leuk om de spontane momenten mee vast te leggen. Ook deze zijn ook weer erg leuk om terug te kijken en dit doen we ook al regelmatig. Het is jammer dat we dit niet tijdens zijn eerste maanden hebben gedaan. Gelukkig hebben we toen op onze eigen accounts aardig wat vastgelegd.

@ourlittlehero
My face when mommy tells me I get no more treats and I have to do with this boring bone all day. Why?!

We hebben naast de taal ook besloten om het account vanuit het perpectief van Hero te doen. Iedere foto is dus geplaatst met een caption vanuit zijn standpunt. Ook hier kun je super veel plezier mee hebben. Je kunt je echt inleven in je hond en de foto op een andere manier benaderen dan je misschien vanuit jezelf zou doen. Ook creëer je zo een echte persoonlijkheid voor je hond en leer je hem eigenlijk een stukje beter kennen. Dit perspectief wordt veel gebruikt in de dieren community op Instagram. Het is heel leuk om verschillende soorten hondjes te zien en te leren kennen. Het is een hele hechte community en niet zo hard en gemeen als de ‘mensen wereld’. Iedereen is lief voor elkaar en er worden ook echte vriendschappen gesloten. We vinden het heel leuk om te doen!

Als je het leuk vindt, kun je onze lieve Hero zijn Instagram account hier volgen en laat het vooral even weten als jij ook een account hebt voor jouw huisdier, dan volgen we je zeker terug!

Liefs,
Carmen, Martijn & Hero

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *