in Lifestyle

Lifestyle | Mijn Etsy Shop

at
lifestyle-etsy-shop

In 2015 ontdekte ik voor het eerst de wereld van planners, stickers en Plan With Me video’s. Tot op de dag van vandaag plan ik iedere week uitgebreid met een sticker kit die ik zelf maak, print en snij. Ook ben ik Plan With Me video’s gaan maken, waar ik veel leuke reacties op kreeg en toen er gevraagd werd waar ik mijn stickers vandaan haalde, was het voor mij tijd om mijn Etsy shop te openen.

YouTube video’s kijken is altijd een grote hobby van mij geweest. Het begon met make-up tutorials, toen werden het vlogs en nu zijn het vooral planner gerelateerde video’s. Het was dan ook een hele verademing om mijn eigen kanaal te starten en te kunnen maken wat ik zelf wilde. Dit is eigenlijk hetzelfde met mijn Etsy shop. Ik begon met het maken van mijn sticker kits door middel van Word en handmatig alles te knippen. Ik leer mezelf echter graag dingen aan, waardoor ik er al gauw achter kwam hoe de ‘bekende planners’ hun stickers maakten. Ook spaarde ik voor een Silhouette Portrait, de machine waarmee ik mijn sticker kits snij en kocht stickerpapier en alle andere benodigdheden voor mooie stickers.

Een sticker kit op Etsy kost al zo gauw €12 – €15 euro. Ook komen er dan nog verzendkosten bij omdat er op dat moment nog niet veel Nederlandse shops bestonden. De meesten waren in de VS of Canada, waardoor je er ook nog eens €5 – €10 verzendkosten boven op kreeg. Voor mij was het in eerste instantie dus een manier om goedkoop mijn eigen stickers te kunnen maken. Natuurlijk betaal je wel voor papier en inkt, maar dit scheelt een hele berg geld. Toen ik in 2016 begon met het maken van Plan With Me video’s kreeg ik veel leuke reacties. Ik maakte deze video’s wekelijks en dit doe ik nog steeds. Afgelopen november vond ik het tijd om dan eindelijk mijn Etsy shop te openen.

Ik maak iedere week een sticker kit die ik zelf ook gebruik in mijn planner. Dit verschilt erg met de ‘bekende planners’ op YouTube. Zij kopen – en krijgen – veel sticker kits van andere shops die zij gebruiken in hun video’s. Deze kit zet ik vervolgens in mijn Etsy shop. Etsy is een soort marktplaats, maar dan met allemaal handgemaakte items. Naast stickers vind je er ook kleding, decoratie voor in huis, party accessoires en allerlei andere dingen. Erg leuk om eens lekker rond te neuzen! Let wel op dat veel shops in Amerika gevestigd zijn en zij dus meer verzendkosten rekenen.

Beauty & Bliss Plans - Scandinavian Spring Kit Beauty & Bliss Plans - Scandinavian Spring Kit

Mijn sticker kits bestaan uit 6 delen. Op de eerste pagina zitten 8 full boxes. Deze zijn bedoeld voor decoratie en hebben verder – in mijn spreads – geen functie. Op de tweede zitten 8 full boxes in de vorm van een checklist, waar je je taken voor die dag op kunt schrijven. De volgende pagina bestaat uit een groot stuk ‘washi’, wat bedoeld is om de onderste rand van je pagina te versieren, een aantal icoontjes en labels met ‘cancelled, rescheduled en whoops’. Pagina 4 bevat een aantal boxjes waar je evenementen van die dag in kunt opschrijven, een paar andere checklists en twee ‘bill due’ stickers. Pagina 5 is volledig gevuld met headers. Deze kun je boven je checklists plakken of gewoon boven aan het vakje van die dag. Ook zitten er stickers bij waar je kunt opschrijven wat je gaat eten of welk tv-programma er die avond op is. De laatste pagina is vooral decoratie. Er staan stickers op voor de dagen van de week, afspraken labels, teksten zoals ‘cleaning day’ en een weekend banner. Ik sluit de kit altijd af met decoratie stickers die passen bij de full boxes en de kleuren van de kit.

Er staan nu 11 sticker kits in mijn shop. Ook heb ik losse stickers gemaakt die allemaal bij een aparte gelegenheid passen. Zo heb ik stickers voor verjaardagen, werk, dates en school, maar ook voor de boodschappen, fitness, schoonmaken én om je te herinneren dat je eens een gezichtsmasker moet doen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op Etsy. Ik haal mijn inspiratie vooral uit mijn dagelijkse leven. Alle stickers die in mijn Etsy shop staan, gebruik ik zelf ook. Ik zou geen stickers maken die ik zelf niet zou gebruiken. Dit is het grote verschil tussen mij en de grote shops. En natuurlijk ook de prijs. Ik vraag voor mijn kits 9,50 en 1,95 verzendkosten binnen Nederland. Ik bied ook halve kits aan, waarbij je voor €4,95 alle stickers krijgt die je nodig hebt om te plannen.

Je kunt mijn planner Instagram volgen, waar je op de hoogte blijft van de nieuwe stickers die ik plaats, maar ook de wekelijkse spreads. Op mijn YouTube kanaal plaats ik iedere zondag een Plan With Me video, waar je kunt zien hoe ik mijn spreads maak. En als je zelf ook stickers gebruikt, kun je natuurlijk een kijkje nemen in mijn shop!

Maak jij een uitgebreide planning van iedere week?

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

2 Comments

 1. Maxime - Fortifesti

  Wat een leuke stickers. Denk dat ik ze binnenkort ga bestellen!

  14 . mrt . 2018
  • Carmen

   Dankjewel! Leuk!

   15 . mrt . 2018

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *