in Lifestyle

Lifestyle | Mijn 5 favoriete tattoo ideeën

at
lifestyle-5-mooiste-tattoo-ideeen

Zoals je misschien weet, heb ik bijna drie jaar geleden een tattoo laten zetten. Ik wilde heel graag het infinity teken – voordat deze ontzettend populair werd -, als aandenken aan een moeilijke periode en de mensen die er toen voor me waren. Nu zijn we een aantal jaar verder en ben ik steeds meer aan het nadenken over mijn volgende tatoeage. Vandaar dat ik vandaag mijn 5 favoriete tattoo ideeën met je deel.

Little Star

Het eerste idee is iets waar ik al een aantal maanden over nadenk. In 2004 verloor ik mijn oma en in 2008 is mijn opa overleden. Zij waren belangrijke personen in mijn leven en ik wil ze graag met me mee dragen. Al vanaf het overlijden van mijn oma, associeer ik sterren met haar. Vandaar dat dit idee dan ook mijn favoriet is. Het is een klein sterretje, die ik dan op de zijkant van mijn pols zou willen laten zetten. Hoe simpeler, hoe beter. Zo blijft het altijd mooi, ook als de populaire tattoo stijlen over een paar jaar anders zijn geworden.

Constellation Tattoo

Wat ik ook erg mooi vind, is een constellation tattoo. Dit is je sterrenbeeld, visueel uitgebeeld. Het bovenstaande voorbeeld is die van de Leeuw, mijn sterrenbeeld. Je kunt deze zo precies en gedetailleerd laten maken als je zelf wilt. Je kunt hem laten verbinden met lijntjes, of de ruimten tussen de sterretjes leeg laten. Ik vond dit wel een heel mooi voorbeeld, door de streepjes en de verschillende formaten sterren. En hoe toevallig, ook hier komt het sterren symbool dus weer in voor.

Sternum Tattoo

Iets wat ik al jááááren echt ontzettend tof vind, is de mandala tattoo onder de borsten. Je noemt dit een sternum tattoo en ik heb hier al super lang foto’s van opgeslagen op mijn laptop. De populariteit van dit soort tattoo’s is de afgelopen jaren erg toegenomen en hij komt dus steeds vaker voor. Maar er is zoveel variatie in aan te brengen, dat je niet zo snel dezelfde als de buurvrouw zult laten zetten. Ook deze kun je zo groot, klein en gedetailleerd mogelijk maken. Ik vind het hele mandala concept echt te gek en hou van de kleine lijntjes, stipjes en streepjes die alles verbinden. Dus als ik een keer ineens héééél stoer word…

Pinky Promise Tattoo

Sterre en ik hebben het al een paar keer gehad over het idee om samen een tattoo te laten zetten. We denken dan aan een pinky promise tattoo net onder onze elleboog, maar dan op de bovenkant van onze arm, dus niet zoals op de foto. We weten dit natuurlijk nog niet zeker en hebben er nog niet lang genoeg over nagedacht, maar het idee is er zeker. Het lijkt me sowieso leuk om samen met Sterre een tattoo te hebben, omdat wij het hele blog en Youtube avontuur samen hebben gedaan.

Semi Colon / Lotus Tattoo

Een semi colon tattoo bestaat al erg lang. De betekenis achter deze tattoo is als volgt: “A semicolon is used when an author could’ve chosen to end their sentence, but chose not to. The author is you and the sentence is your life.” Het staat dus ook symbool voor depressies, angststoornissen en andere mentale ziektes. De lotus bloem die ik hierbij heb gekozen, vond ik ook altijd al erg mooi. Maar ook deze heeft een betekenis. Veel mensen zetten deze met het idee dat ze iets naars hebben meegemaakt, maar er als een sterker persoon uit zijn gekomen. Dit omdat de lelie bloeit uit de vieze, blubberachtige grond. Vanwege mijn angststoornis, zou ik dit dus ook een mooie tattoo vinden om te laten zetten.

Heb jij een tattoo of wil je er nog één laten zetten? Zo ja, wat is jouw favoriete idee?

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *