in Beauty, Review

Beauty | Hema Highlighting Powder in Starlight

at
hema-highlighting-powder-starlight

Sinds een aantal weken heeft het beauty assortiment van de Hema weer een make-over gekregen. Zo is er onder andere een nieuwe vormgeving en zijn er een aantal nieuwe producten toegevoegd. Vanaf het moment dat ik de nieuwe highlighters zag, wist ik dat ik deze wilde testen. Sterre kocht de variant Starlight voor zowel haarzelf als voor mij en vandaag laat ik je deze beauty zien.

Starlight is niet de enige kleur die is toegevoegd aan het assortiment. Zo zijn er nog twee varianten, namelijk Sunlight en Moonlight. Sunlight heeft, zoals je misschien al kunt raden een wat geelachtige ondertoon en Moonlight is de lichtste kleur van de drie. Starlight sprak me het meest aan, omdat hij wat aparter is dan de rest. De ondertoon is wat roziger, iets waar ik vaker naar lijk te grijpen bij highlighters. Hij is ook wat koeler dan de andere tinten. Verder is de vormgeving van de beauty afdeling zelf vrijwel gelijk gebleven, maar zijn er een aantal producten onder handen genomen, waaronder de lipsticks en de kwasten. Ik zou zeker even kijken of je favoriete lipstick nog wel in het assortiment zit en anders even, mét korting, flink wat in slaan.

De verpakkingen van Hema producten zijn vrij simpel. Het zwarte plastic doosje is erg dik en stevig, waardoor je het product niet snel kapot laat vallen. De deksel is doorzichtig, zodat je makkelijk het product door de verpakking heen ziet. Je hoeft hierdoor niet iedere keer de achterkant te lezen om te zien welke highlighter je vast hebt. Alhoewel de verpakking vrij simpel is, vind ik het er toch erg mooi uitzien. Ik hou niet zo van die uitgebreid versierde verpakkingen en heb liever een doeltreffend doosje. Achterop staat in vijf verschillende talen een beschrijving van het product, de naam en de houdbaarheid.

De nieuwe highlighters van de Hema zijn gebakken poeders voor een lichtreflecterende glans en worden nog intenser bij nat gebruik. Hiermee wordt bedoeld dat de glans nog heftiger wordt, als je je kwast eerst vochtig maakt met bijvoorbeeld een fixing spray. Het pigment komt hierdoor beter tot zijn recht, waardoor je er nog stralender uit ziet. Nu moet ik zeggen dat ik nog nooit een highlighter nat heb gebruikt, maar bij oogschaduws doe ik dit vrij regelmatig. Door het aanbrengen van een ‘nat’ laagje leg je een basis en dan kun je er nog een keertje droog over heen.

Ik was erg bang voor een over spray in het product. Dit betekent dat er een laag glitters over het product heen is gespoten, die verdwijnen als je er met je vinger over heen gaat. Maar dit is niet het geval. Vorige Hema highlighters hadden dit wel, waardoor het product er mooi uit zag, maar eigenlijk niet effectief was. Starlight heeft een hele mooie bovenlaag, maar ook de lagen daaronder zijn net zo mooi. Er is dus geen sprake van een over spray. De kleur komt tijdens de swatches erg goed tot zijn recht en staat goed bij mijn huidskleur. De kleur van Moonlight ligt vrij dicht bij de kleur van Starlight, maar is iets warmer. Er zit geen groot verschil tussen de beide tinten.

Het gebruik van de highlighter vind ik erg fijn. Je ziet wel verschil tussen het pigment in een swatch en bij gebruik op je gezicht. Hier verdeelt het pigment zich meer over de huid, waardoor het niet zo intens is als bij de swatch, maar dat is helemaal niet erg. Ik vind de kleur erg mooi bij mijn huidskleur staan en een prachtige glans geven. Ook de prijs is erg aangenaam, de highlighters kosten namelijk maar €5 per stuk. Nu vind ik dat Moonlight en Starlight erg op elkaar lijken, dus zou ik ze niet allebei kopen. Sunlight daarentegen is wel weer een hele andere kleur. Over het algemeen ben ik erg tevreden over dit product.

Heb jij al een nieuwe highlighter van Hema geprobeerd?

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

1 Comment

  1. Daisy

    Ziet er erg mooi uit idd als swatch 🙂 Geen face foto van de highlighter? Ben nog wel op zoek naar een mooie lowbudget

    08 . nov . 2017

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *