Free Printables | Lifestyle

Free Printables #2 | Habit Trackers

november 3, 2017
Habit Tracker

Je kent het vast wel. Je drinkt te weinig water, je vergeet je medicijnen te vaak, je kan jezelf niet aanzetten om genoeg te sporten.. Oftewel, het lukt je niet om er een gewoonte van te maken om deze dingen te doen. Als je iets 30 dagen achter elkaar in dezelfde routine doet, wordt het namelijk een gewoonte. Ik gebruik hiervoor een heel handig trucje, namelijk een Habit Tracker. Hierop heb ik alle kleine (en soms grote) taken geschreven die ik iedere dag moet doen. Je vinkt ze af als je het gedaan hebt, waardoor het je doel wordt, dit iedere dag te doen. Vandaag laat ik je 5 versies van Habit Trackers zien, zodat jij straks nooit meer je medicijnen vergeet!

Life On Waller

In het vorige artikel liet ik je ook al een printable van deze site zien. De vormgeving van deze planners zijn namelijk super schattig! Ook kun je kiezen tussen twee designs, voor als je het wat eenvoudiger wilt. Alles wat je nodig hebt in een Habit Tracker staat erop en je kunt wel 15 gewoontes bijhouden! Als je rondkijkt op de site zie je dat er nog veel meer handige printables staan, die binnenkort vast ook een keer op mijn blog te zien zijn. Je vindt de tracker hier.

Say Not Sweet Anne

Deze tracker is iets eenvoudiger. Hier houdt je namelijk per vel maar één gewoonte bij. Je kunt dit echter in plaats van 31 dagen bij de vorige, maar liefst 8 weken bijhouden. Zo weet je zeker dat het echt goed in je routine zit en vergeet je het daarna niet snel meer. Natuurlijk zou je de printable daarna nog een keertje kunnen gebruiken voor een extra geheugensteuntje. Deze tracker is ook nog eens aan te passen nadat je hem hebt gedownload, zodat je jouw doel groot bovenaan kunt zetten. Je vindt de printable hier.

Miss Caly

Deze tracker is echt super schattig. Je houdt de gewoonte maar voor een korte periode bij, maar je kunt er wel iets tegenover zetten. Aan de ene kant zet je namelijk je doel, bijvoorbeeld meer sporten. En aan de andere kant zet je je beloning, bijvoorbeeld nieuwe schoenen als je het een week volhoudt. Hierdoor wordt het voor jezelf makkelijker om je te houden aan je doel en de gewoonte te maken. Door de eenvoudige uitstraling is hij ook erg overzichtelijk! Je kunt hem hier downloaden.

Pretty Paper Studio

Deze Habit Tracker kun je de laatste paar maanden van het jaar nog gebruiken. Deze is namelijk verbonden aan een kalender van een jaar(!). Je kunt hierdoor een jaar lang bijhouden of je iets doet. Dit is dan wel voor maar één gewoonte. Aan de linkerkant schrijf je op wat je bij wilt houden en je kunt het rondje van de dag dan inkleuren of aanstrepen. Erg handig omdat je maar één pagina nodig hebt voor een heel jaar, maar nu nog maar twee maanden te gebruiken voordat je een nieuwe moet vinden. De tracker vindt je hier.

Miss Write

De laatste is geen formulier, maar zijn stickers. Deze kun je in je agenda plakken om zo die week bij te houden of je iets gedaan hebt. Je kunt ze ook ergens anders plakken als je geen agenda gebruikt of bijvoorbeeld op een prikbord hangen. Het voordeel hiervan is dat je geen hele pagina hoeft mee te nemen, maar het nadeel is dat het per week én per gewoonte is. Je hebt voor meerdere ‘habits’ dus meerdere stickers nodig. Aan de andere kant zien ze er wel heel leuk uit! Je vindt de stickers hier.

Wat gebruik jij om jezelf te herinneren aan je ‘habits’?

Liefs,
Carmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *