in Beauty, Review

Beauty | Essence Prismatic Hololighter Stick

at
essence-prismatic-hololighter-stick

De collectie van Essence wordt steeds verder uitgebreid. Ook valt het me op dat ze steeds meer inspelen op trends en ‘Instagram’ rages. Zo werd ook dit product een tijdje geleden geïntroduceerd in het vaste assortiment van Essence en na een swatch was ik meteen verkocht. Ik heb het over de Essence Prismatic Hololighter Stick en vandaag vertel ik je er wat meer over.

De holografische trend is vooral op Instagram enorm populair. Je ziet veel oogschaduws met deze finish, maar ook highlighters, blush en zelfs lipsticks hebben de ‘holo’ trend versterkt. Essence heeft daar goed op ingespeeld door een aantal producten in deze categorie toe te voegen. Zo zijn er een paar nieuwe nagellakjes en Metal Shock oogschaduws bijgekomen én is er een fantastische highlighter stick toegevoegd.  Deze sprak mij in de winkel meteen aan door de verpakking. Ook hierin is Essence zich ontzettend aan het ontwikkelen. Waar het eerder nog wel eens cheap kon ogen, zie je nu bijna geen verschil meer met ‘duurdere’ merken.

De Hololighter Stick heeft een simpele verpakking, maar door het effect op de dop zie je meteen wat er bedoeld wordt. De tekst geeft een goede beschrijving van het product en ook de naam ‘Prismatic Hololighter’ vind ik erg tof bedacht. Je krijgt in deze verpakking 6 gram product, wat vrij veel is voor een stick. Dit product is een typisch gevalletje van: dit ga ik nooit opmaken, dus je zult er lang plezier van hebben. Er is van dit product maar één kleur: 01 Be Unique, Be a Unicorn. Ook dit is een erg toepasselijke naam en geeft het product alleen nog maar meer karakter.

Als je de stick opendraait, zie je vrijwel meteen waarom hij thuishoort in de categorie holografisch. De stick zelf heeft een vrij neutrale kleur, ik zou het roze noemen. Maar in een ander licht zie je de blauwe deeltjes er doorheen. Het is dus geen subtiele highlighter en absoluut niet gewoontjes. Maar daar had ik er al genoeg van, dus kon ik hem met een gerust hart aan mijn stash toevoegen. Omdat het een stick is, kun je hem zowel voor strobing én gewone highlighter gebruiken. Je zou deze op je foundation kunnen aanbrengen met een laagje poeder en nog een highlighter voor een nog flashier effect. Of je kunt het bij deze laten en het ware effect zijn werk laten doen.

Bij de swatch kun je pas echt goed zien wat er bedoeld wordt met het holografische effect. De highlighter is op zichzelf al erg mooi, maar met flits of in fel licht zie je zijn ware aard pas echt naar boven komen. Nu is zo’n streep natuurlijk helemaal niet subtiel en kun je het wat dimmen door te blenden. Dit kan met je vingers of met een beauty blender, maar pas wel op als je je poeder al hebt aangebracht. Het is namelijk erg moeilijk om een creamy product aan te brengen bovenop poeder. Ik breng deze producten het liefst aan met mijn vingers, zodat je ze wat op kunt warmen.

Deze highlighter ga je zeker een keertje terug zien in een video, want ik vind hem echt geweldig. Misschien is hij iets te opvallend voor overdag, maar voor een avondje stappen is hij perfect. Ik vind het effect erg mooi en zeker voor die prijs. Ook is het geen goedkoop-ogend product, wat met andere Essence producten nog wel eens kan voorkomen. Deze nieuwe weg die Essence inslaat is erg goed en ik blijf ze zeker volgen.

De Essence Prismatic Hololighter Stick is verkrijgbaar bij de Kruidvat & Trekpleister en kost €3,59.

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

2 Comments

 1. Jolanda

  Heel mooi effect!!

  18 . okt . 2017
  • Carmen

   Dankjewel!

   20 . okt . 2017

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *