in Beauty, Review

Beauty | Catrice Victorian Poetry Satin Matt Nail Lacquer

at
catrice-victorian-poetry-nail-lacquer

Nieuwe nagellakjes uitproberen vind ik toch wel het leukst aan beautyblogger zijn. Zoals je misschien weet, heb ik al een hele collectie en een tijdje geleden kwamen daar weer vier prachtige exemplaren bij. Ik kwam bij de Prijsmepper namelijk vier nagellakjes uit de Limited Edition van Catrice tegen, voor maar €1,- per stuk en deze moest ik natuurlijk meenemen.

De Victorian Poetry lijn van Catrice lag eind vorig jaar in de winkels en is dus niet meer te verkrijgen. Behalve als je, zoals ik, geluk hebt bij een Prijsmepper of bij het Kruidvat in de kortingsbakken. In deze Limited Edition lijn zat naast deze nagellakjes nog een mooi oogschaduw palette, twee lipsticks, een leuk toilet tasje en prachtige highlighter parels. In de bakken van de Prijsmepper kwam ik vier van de vijf nagellakjes uit deze lijn tegen. De vijfde kon ik helaas niet vinden, maar het is dan ook al een tijdje geleden dat deze editie in de schappen lag.

De eerste kleur die ik mee nam is C01 Berry British, een dieprode kleur met een satijn matte finish. Dit hebben alle nagellakjes en dit betekent dat er wel een glitter in zit, maar dat het lakje mat opdroogt. Berry British heb ik pas één keer echt gedragen en ik kreeg er veel complimenten over. Ik hou erg van dit soort donkerrode kleuren en door de finish heeft hij een nog toffere diepte. Op de foto draag ik twee lagen. Bij deze kleur is dit dekkend genoeg.

Daarnaast heb ik ook C02 Poetic Pink, die in het flesje rood lijkt, maar op je nagels wel een roze ondertoon heeft. Deze kleur vind ik zelf iets minder mooi dan de Berry British, puur omdat ik meer van donkerrood houd en niet zo van felrode nagels ben. Bij deze nagellak heb je ook maar twee laagjes nodig om het dekkend te maken en ik vind hier de finish nog meer opvallen dan bij de eerste. Deze kleur heb ik nog niet gedragen, maar bij het testen viel hij me positief op. In de zomer zal ik dit een mooi kleurtje vinden om eens een keer uit te proberen.

Dan komen we bij de wat lichtere kleuren. Hiervan heb ik ten eerste de kleur C03 Apricot Epoch, die vanaf het eerste moment al mijn favoriet is. Deze pakte ik dan ook als eerste uit het schap. Het is inderdaad een perzikachtige roze kleur, die meer weg heeft van heel lichtoranje. Deze nagellak dekt iets minder goed, maar dit is te verwachten van deze kleur. Op de foto draag ik drie dunne laagjes en doordat hij mat opdroogt, kun je ze snel na elkaar aanbrengen.

Als laatst heb ik ook nog C04 Noble Nude meegenomen en dit vind ik een moeilijke kleur om te omschrijven. In het flesje lijkt het een beetje wit/roze met een parelmoer glans, maar op je nagel en in een bepaald licht, zie je toch ook paars tevoorschijn komen. Deze kleur maakt mijn handen wat bleek, maar toch vind ik het een hele mooie kleur. Ik denk dat dit in de zomer mijn favoriete kleur zal zijn, omdat dan mijn handen wat bruiner zijn en de kleur nog meer opvalt. Ook deze heeft drie laagjes nodig voor een goede dekking.

Toen ik deze lakjes voor het eerst gebruikte, was het nog wel even wennen. De nagellak droogt namelijk heel snel op, dus je moet zelf ook wat sneller werken. Dat ze snel opdrogen, is een groot voordeel als je niet zoveel tijd hebt en je meteen weer aan de slag moet. Ikzelf heb ook nooit zin om te wachten tot mijn nagels droog zijn en daar zijn deze lakjes perfect voor. Ze dekken erg goed, al heb je bij de lichtere kleuren wel drie laagjes nodig. Verder blijven ze ook nog eens heel goed zitten en begonnen ze bij mij pas op dag drie/vier te chippen. Ik vind ze echt fantastisch!

Wat vind jij van mat opdrogende nagellakjes?

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *