in Beauty, Review

Beauty | Yves Saint Laurent Touche Éclat Illuminating Pen

at
beauty-yves-saint-laurent-touche-eclat-illuminating-pen

Het is een tijdje geleden dat ik een review heb geschreven, maar vandaag ben ik terug met een heel bijzonder product. Ik mag mezelf namelijk het komende jaar één van de beautylovers van Glamour x Yves Saint Laurent Beauté noemen. Dit betekent dat ik de komende maanden vijf YSL producten opgestuurd krijg om te testen en te reviewen. Vorige week kwam de eerste binnen en het is meteen het meest iconische product: de Touche Éclat Illuminating Pen. Wie kent deze nu niet?!

Yves Saint Laurent Touche Éclat Illuminating Pen

Als ik denk aan de make-up van Yves Saint Laurent, denk ik aan de prachtige verpakkingen van de lipsticks én de Touche Eclat pen. Menig beautyblogger en -Youtuber zweren bij deze concealer en het is de droom van iedere beautylover om deze ooit eens uit te proberen. Toen ik begon met het dragen van make-up was concealer niet iets wat ik meteen gebruikte. Ik bracht een laagje mascara en een beetje lipgloss aan en dit was het wel. Het product dat ik daarna ging gebruiken, was een concealer pen. Ik kocht er eentje van de DA, omdat mijn moeder deze ook gebruikte en vond het een fijn product. Ik heb ondertussen veel soorten concealer gebruikt, maar vind een pen toch altijd erg handig. De Touche Éclat pen heb ook ik altijd al eens willen proberen, maar is natuurlijk een stuk prijziger dan de variant van de DA.

Yves Saint Laurent Touche Éclat Illuminating Pen

De verpakking is precies wat je zou verwachten bij een naam als Yves Saint Laurent. Het ziet er ontzettend luxe uit en geeft je echt een ‘verwen’ gevoel. Ik vind de combinatie van goud en zwart erg mooi en ook de manier waarop het verder simpel gehouden is, voegt toe aan het luxe gevoel. Op de dop van de pen zit het logo van YSL en verder staat alleen de broodnodige informatie vermeld. Het doosje is te mooi om weg te gooien, dus deze gaat zeker in een laatje bij alle andere luxe verpakkingen en zal ik nog vaak even bekijken.

Yves Saint Laurent Touche Éclat Illuminating Pen

De pen is ‘illuminating’, wat vrij vertaald verlichtend betekent. Het is dus de bedoeling dat je met deze pen donkere kringen of plekjes kunt verhelderen. Als je deze concealer onder je ogen gebruikt, zou je er meteen wakker uit moeten zien. Omdat ik de laatste tijd niet iedere dag meer een volle laag make-up draag, was ik hier erg benieuwd naar. Het is erg handig als ik alleen deze pen kan gebruiken op de dagen dat ik geen make-up draag, maar er wel wat levendiger uit wil zien.

Yves Saint Laurent Touche Éclat Illuminating Pen

Je gebruikt de pen door aan de achterkant op het zwarte dopje te klikken. Hierdoor komt er aan de voorkant bij het kwastje wat product uit en je kunt met ditzelfde kwastje de concealer op de juiste plekken aanbrengen. Je kunt het met je vingers of een beauty blender verder in de huid masseren. Dit is voor mij de reden dat ik dit product zo fijn vind. Als ik ergens naar toe ga waar ik geen make-up op hoef, maar er wel wat frisser uit wil zien, dan breng ik hier een laagje van aan en neem het product mee in mijn tas. Ik heb verder alleen het product en mijn vingers nodig en kan dit bijwerken wanneer ik wil.

Yves Saint Laurent Touche Éclat Illuminating Pen

Ik kreeg een mailtje dat ik mocht kiezen uit een aantal kleuren. Nu moet ik zeggen dat ik de kleur keuze erg apart vond, want er was geen simpel rijtje van licht naar donker, maar er waren veel verschillen tussen gele en roze ondertoon, maar niet veel variatie in de huidskleur zelf. Ik ging dus vrijwel automatisch voor de lichtste, maar toen ik het product uitpakte, zag ik al meteen dat deze een erg roze ondertoon had. Ook verbaasde me het dat er geen kleuren waren voor de donkere huidskleur. Ik vind dit altijd erg jammer. De kleur die ik koos heet Rose Lumiére en heeft dus zoals ik zei een roze ondertoon.

Ik besloot een voor-, tijdens- en na foto te maken waarbij ik dus eerst geen make-up draag, daarna alleen aan één kant en daarna aan allebei de kanten. Zoals je ziet, heb ik aan de linkerkant aardig wat donkere kringen en zie je ook wat oneffenheden in mijn huid. Ik heb het product hierna onder mijn ogen en een beetje op mijn neus en kin aangebracht. Verder draag ik geen foundation of andere make-up. Bij de middelste foto zie je goed het verschil tussen de twee kanten. Links heb ik het product aangebracht en zie ik er een stuk frisser uit. Rechts draag ik geen make-up en zie je nog steeds de donkere kringen onder mijn oog. Op de rechter foto zie ik er een stuk beter uit dan helemaal links en dit vind ik een prima look voor ‘no makeup’ dagen als ik me toch wat wakkerder wil voelen.

Yves Saint Laurent Touche Éclat Illuminating Pen

Als je op zoek bent naar een goede concealer, die je meteen een frisse, wakkere blik geeft, ben je bij de Touche Éclat pen zeker aan het juiste adres. Als je niet zoveel geld wilt besteden aan een make-up product, zijn er veel goede dupes te vinden in de drogisterijen, maar het origineel blijft toch het meest iconisch.

De Yves Saint Laurent Touche Éclat Illuminating Pen is verkrijgbaar bij Douglas en Ici Paris XL en kost €40,75.

Liefs,
Carmen

* Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen om te reviewen.
Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *