in Beauty, Review

Beauty | Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3

at
beauty-makeup-revolution-redemption-palette-iconic-3

Mijn Makeup Revolution collectie groeit snel, zeker als je het tweede product voor de halve prijs mee kan nemen in de winkel. Een aantal weken geleden was weer deze actie bij de Etos en nam ik naast een prachtige highlighter het Redemption Palette Iconic 3 mee. Vandaag laat ik je deze wat beter zien!

Zoals ik al zei heeft het product een herkenbaar uiterlijk, door de smalle ‘pans’ met oogschaduw. Verder is de verpakking erg simpel zwart, met rosé gouden letters. Eigenlijk zoals op alle verpakkingen van Makeup Revolution. Het doosje is van plastic, maar voelt wel heel stevig aan. Ik had de eerste paar keer zelfs moeite om hem open te krijgen. In het doosje zitten dus 12 oogschaduws en een kwastje met twee sponsapplicators. Er zit geen spiegel in de verpakking.

Beauty | Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3

Beauty | Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3

Ik kocht het derde Iconic palette, omdat deze kleuren mij het meest aanspraken. Deze kleuren zijn in vergelijking met de andere twee varianten, het meest neutraal. Ook vond ik het mooi dat er naast hele mooie matte en glitter kleuren, ook oogschaduws in zitten die daar tussen in zitten. Die kleuren hebben een kleine ‘shimmer’, maar zijn niet meteen ‘glitterig’. Op het eerste oog zijn vooral de tweede en zesde kleur echt favoriet, omdat ik erg houd van koper en rosé gouden tinten. Deze draag ik dan ook het meest. Maar tussen de donkerdere kleuren zag ik ook al meteen een aantal pareltjes.

Beauty | Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3

Beauty | Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3

De swatches van de eerste paar kleuren waren wat moeilijker te doen, omdat deze natuurlijk lichter zijn en hier sowieso minder pigment van af komt, dan van de donkere. Toch was ik meteen erg te spreken over de structuur van de oogschaduw. Het product is erg romig en voelt totaal niet poederig aan. Het veegt makkelijk uit over de huid en is er ook weer goed af te halen. Mijn favoriet van de eerste rij is toch wel de laatste, waar ook een behoorlijk pigment vanaf komt.

Dan ging ik door met de donkerdere kleuren, waar de eerste kleur me al meteen opviel. Dit is een prachtige matte oogschaduw die perfect als overgangskleur in de crease gebruikt kan worden. Ook de tweede en vierde kleur vielen me positief op. De andere kleuren gebruik ik niet vaak, maar zijn misschien wel leuk om eens mee te experimenteren. Zoals je ziet, is het pigment van deze kleuren een stuk beter en zijn de swatches echt prachtig.

Beauty | Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3

Beauty | Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3

Ik besloot een look te maken met de mooie, matte bruin van de tweede foto en de rosé gouden kleurtjes. Hiervoor gebruikte ik de tweede en derde kleur van de eerste foto. Eerst bracht ik de matte kleur aan in mijn crease, waarna ik mijn wenkbrauw bot aanzette met de lichtste kleur. Daarna bracht ik de derde kleur aan over mijn ooglid, om zo een basis te creëren voor de tweede, wat meer glitterachtige, kleur. Hiervoor maakte ik mijn kwastje een beetje nat, zodat er nog meer pigmentatie af zou komen en de kleur nog meer zou knallen. Ook bracht ik daarna nog een highlighter aan in mijn binnenste ooghoek. Ik heb het maken van deze look gefilmd en die video staat op ons YouTube kanaal!

Beauty | Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3

Dit palette behoort na het maken van deze look zeker al tot mijn favorieten. De pigmentatie van de oogschaduw is erg goed en doordat ze zo romig zijn, kun je de look gemakkelijk blenden tot één geheel. Wat me ook positief verraste, was het feit dat de glitter oogschaduw niet na een uur al had ‘gestempeld’ op mijn crease, waardoor de hele look er anders uit gaat zien. Het bleef gedurende de dag erg goed zitten. Ook heb ik zin om te gaan experimenteren met de kleuren die ik anders niet zo snel zou gebruiken. Hier komt dan zeker een artikel of video over online.

Het Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3 is verkrijgbaar bij de Etos en op verschillende webshops en kost €7,49.

Liefs,

Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *