in Beauty, Review

Beauty | LA Girl Pro Coverage Foundation

at
beauty-la-girl-pro-coverage-foundation

Afgelopen week bestond Boozyshop 10 jaar en na aanleiding daarvan hielden ze weer een Mystery Bag actie, waar Sterre en ik natuurlijk meteen weer aan mee moesten doen. Ik ben anderhalf uur bezig geweest met het zoeken naar de juiste producten, maar heb weer een aantal pareltjes kunnen scoren. Het eerste product dat ik je vandaag laat zien, was meteen ook de reden voor de lange duur van het zoeken, maar is het zeker meer dan waard. Ik kocht de LA Girl Pro Coverage Foundation en ik vertel je er vandaag meer over.

De reden dat het zo lang duurde, komt uiteraard door de kleur. Het is lastig om op internet de juiste kleur foundation of concealer te vinden. Bij highlighter, oogschaduw of lipstick, maakt het niet zo veel uit, maar bij een basisproduct moet het toch wel kloppen. Op de site van Boozyshop staan vaak wel goede afbeeldingen, waardoor je kunt zien welke kleuren er allemaal zijn en hoe ze eruit zien op de huid. Toch is het lastig de juiste voor jouw huid eruit te pikken. Ik heb daarom verschillende reviews op blogs gelezen en YouTube video’s gekeken om mijn huidskleur te vergelijken met anderen. Ik kwam daardoor op de kleur Fair, deze leek op internet het beste te matchen. Maar ik was daar natuurlijk niet helemaal zeker over.

Naast de foundation van LA Girl kocht ik nog een aantal producten om op het bedrag van €30 te komen. En daarbij kreeg ik natuurlijk ook de Mystery Bag, dus er komen binnenkort genoeg reviews aan. Toch wist ik eigenlijk meteen dat ik op zoek was naar basisproducten zoals foundations en concealer en al snel kwam ik het LA Girl gedeelte tegen. Ik had hier al vaker van gehoord via YouTube en van andere bloggers. De LA Girl Pro Coverage foundation is een echte budget topper en wordt door vele beauty guru’s als één van de beste budget foundations bestempeld. Ook heb ik zelf de LA Girl Pro Conceal al bijna helemaal op gebruikt, dus wilde ik zeker de foundation proberen.

Het flesje vind ik erg mooi. Door de grote, zwarte dop, het doorzichtige flesje en de zwarte letters ziet het er basic, maar toch chic uit. Het lijkt niet op een foundation van €10, maar zou zo veel duurder kunnen zijn. De kleur ziet er in het flesje een beetje donker uit. Maar dit vind ik altijd lastig te zeggen in de verpakking. Op het flesje staat dat het een long wear illuminating foundation is, wat wil zeggen dat hij lang blijft zitten en je een gezonde glow geeft.. Ik heb van mezelf een normale tot droge huid, dus dit kan ik zeker gebruiken. Een foundation die erg mat wordt, trekt bij mij altijd meteen in de lijntjes en dat is natuurlijk niet mooi.

Toen ik de foundation ging proberen, keek ik natuurlijk als eerst naar de kleur. Op de site van Boozyshop staat dat Fair gemaakt is voor de lichte huid met een gele ondertoon. Nu heb ik niet een hele duidelijke gele ondertoon, maar foundations met een roze ondertoon worden altijd te bruin bij mij, dus zal een gele ondertoon wel beter passen. Op het eerste gezicht ziet de kleur er iets té gelig uit, maar toen ik het ging uitwrijven, werd dit al snel minder zichtbaar. De kleur past zich naar mijn idee een beetje aan mijn huidskleur, waardoor hij makkelijk blend.

Voor een vloeibare foundation is hij wel wat dik. Ik heb andere producten, zoals de Catrice HD Liquid Coverage, die erg ‘waterig’ is, maar deze is dat totaal niet. Dit zorgt natuurlijk voor de goede dekking. Ik heb een foto gemaakt voordat ik mij op ging maken, met helemaal niets op mijn gezicht. Op de foto ernaast zie je alleen de LA Girl Pro Coverage foundation en op de laatste foto heb ik ook concealer en poeder op. Zoals je op de eerste foto ziet, is mijn huid op dit moment niet perfect, maar al wel beter dan het geweest is. Op de foto ernaast zie je dat de foundation al mijn onzuiverheden en rode plekjes goed bedekt. Ook zie je dat de kleur echt perfect is (phew!) en dat hij niet te geel oogt.

Het illuminating gedeelte, valt voor mij nog een beetje tegen. De foundation droogt aardig mat op en ik heb bijna geen poeder nodig om het af te maken. Daarentegen is het wel een fijne foundation voor in deze hitte, waardoor je al een illuminating glow krijgt door te zweten. Wat mij nog meer tegenvalt, is de geur. Het product ruikt in eerste instantie erg chemisch en als je het aanbrengt, waardoor het niet echt een pretje is om op te maken. Maar als het eenmaal op je gezicht zit, is de geur ook zo weer weg. De pluspunten van deze foundation vind ik absoluut de prijs, de verschillende kleurtinten (15) en de makkelijke manier van aanbrengen. Ook blijft hij zeker lang zitten en is hij zelfs met de hitte mooi mat. Al was dat niet wat ze beloven op de verpakking 😉

De LA Girl Pro Coverage Foundation is verkrijgbaar bij Boozyshop en kost €9,95.

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *