in Beauty, Look, Review

Beauty | I Heart Makeup Chocolate Rose Gold Palette

at
beauty-i-heart-makeup-chocolate-rose-gold-palette

De I Heart Makeup Chocolate paletten zijn bij ons beiden erg geliefd. Iedere nieuwe variant wordt uitgebreid besproken en bijna meteen gekocht. Zo hadden we laatst weer een bestelling geplaatst, waar voor mij dit prachtige palette bij zat. Als je mij kent, weet je dat ik van alles houd wat rosé goud is. Vandaar dat het ook geen discussie was of ik dit palette zou aanschaffen. Ook de binnenkant liegt er niet om en die laat ik je vandaag zien! Ben je benieuwd naar de kleurtjes en mijn look met het I Heart Makeup Chocolate Rose Gold palette? Lees dan snel verder.

Zoals je misschien weet is onze collectie van de Chocolate paletten al aardig groot. Zo filmde Sterre al eerder een review video waarin ze ieder palette aan bod liet komen en schreef ik al vaker review artikelen over mijn stash. Toch blijven er steeds nieuwe bij komen en ook deze willen wij iedere keer hebben. Sterre kreeg er voor haar verjaardag een aantal bij en bestelde afgelopen week de laatste om haar collectie compleet te maken. Binnenkort zal ze een update video filmen om ook de laatste paar producten aan je te laten zien. Mijn collectie is iets minder groot, ik koop alleen de paletten die me echt aanspreken. En daar was de rosé gouden versie er zeker eentje van..

De buitenkant is natuurlijk prachtig. De Chocolate paletten zijn een dupe van dezelfde producten van Too Faced en het design vind ik eigenlijk mooier dan van het origineel. Het rosé gouden accent is prachtig en dit is het mooiste palette die ik in mijn stash heb. Achter op het doosje staan voorbeelden van de kleurtjes die je in het product kunt terug vinden. Toch vind ik een aantal kleurtjes aan de binnenkant toch wel afwijken van de verpakking, maar je krijgt wel een goed beeld van wat er in zit.

Aan de binnenkant word je meteen begroet door 16 prachtige kleuren, variërend van grote glitters naar subtiele glitters en matte poeders. Ook zit er een grote spiegel in de verpakking waardoor het palette alles heeft wat je nodig hebt op bijvoorbeeld een vakantie. De kleuren in dit palette zijn voornamelijk warme kleuren, iets waar ik toch vaak voor ga. Sterre experimenteert vaker met koele kleuren die ook wat feller zijn, hiervan staan ook een aantal looks op ons YouTube kanaal. In dit palette vind je veel bruin, rood en natuurlijk rosé goud en koper. Dit zijn de perfecte kleuren voor mij om iedere dag een look mee te maken. Ook vind je twee highlight kleuren, een matte en eentje met shimmer.

Ik besloot niet alle kleuren te swatchen, maar drie shimmer en drie matte favorieten uit te kiezen. De eerste drie kleuren die ik koos zijn: Hard Work, Luxe & Cheque. Dit waren de kleuren die me als eerst meteen aanspraken. Vooral Hard Work vind ik een hele toffe kleur, toch draag ik dit soort kleuren niet zo vaak. Luxe is mijn favorieten kleur uit het hele palette. Het heeft naast de bruine ondertoon ook een hele mooie rode tint met rosé gouden glitters. In ieder licht is deze kleur weer anders. Cheque is de kleur die ik het meest zou gebruiken uit dit palette, de swatch maakte mij dan ook heel blij. Het pigment van de shimmer kleuren is echt fantastisch, al zijn de glitters soms wel wat te chunky naar mijn idee.

Van de matte kleuren koos ik er ook drie. Dit werden: Girl Boss, Not Yours en Side Chick. Girl Boss is de matte kleur die ik het meest zou gebruiken uit dit palette. Perfect als overgangskleur of voor een simpele dagelijkse look. Not Yours zou ik zelf niet zo vaak dragen maar heeft een prachtig pigment voor zo’n felle kleur en is zeker heel speciaal. Side Chick vind ik geweldig. Ik hou van rode tinten op mijn ogen vanwege mijn bruine oogkleur en besloot hier dan ook meteen een look mee te maken. De pigmentatie van de matte kleuren is zeker beter dan ik had verwacht. De textuur van de poeders is heel creamy, waardoor ze makkelijk swatchen en ook blenden.

De look maakte ik met een paar kleurtjes. Zo koos ik als eerst voor Shy in mijn arcadeboog als overgangskleur. Dit deed ik om de look een koelere ondertoon te geven. Hierna voegde ik er een beetje van Girl Boss aan toe en daarna maakte ik het af met Side Chick. Zoals ik al zei stelde deze kleuren mij zeker niet teleur. Het was nog een lastige keuze welke kleur ik op mijn bewegende ooglid zou doen. Ik koos toch voor Cheque, omdat deze het gehele palette goed vertegenwoordigt. Op mijn onderste wimperrand voegde ik nog een lijntje van Luxe toe, omdat ik deze ook graag wilde gebruiken en ik het tof vind om een kleur accent aan te brengen. Ik blende het geheel met Independent , de matte highlight kleur.

Ik vind het een toffe look geworden en ben ontzettend tevreden over het kleur aanbod en de pigmentatie en textuur van de oogschaduwpoeders. Dit palette behoort zeker tot één van mijn favorieten van de reeks en ik zal hem er komende maanden vaak bij pakken. Ben je benieuwd naar de update video van Sterre over haar I Heart Makeup Chocolate paletten? Hou dan ons YouTube kanaal goed in de gaten.

Het I Heart Makeup Chocolate Rose Gold palette is verkrijgbaar bij onder andere Boozyshop en kost €9,95 per stuk.

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

1 Comment

  1. Marjolein

    Mooi palette! Ik heb er volgens mij twee van dit merk en die vind ik ook erg fijn. En lekker betaalbaar!

    24 . jan . 2018

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *