in Lifestyle

Lifestyle | 5x tips voor de ultieme relax avond

at
5x-tips-voor-de-ultieme-relax-avond

Door Martijn zijn werkrooster ben ik nu om de week ‘s avonds alleen thuis. Dit betekent niet alleen een verandering van zijn ritme, maar logischerwijs ging ook mijn ritme hierin mee. In plaats van mijn werk overdag te doen en ‘s avonds te chillen, draai ik het in die weken om. Maar toch zijn er een aantal avonden, waarop ik het fijn vind om eens goed uit te pakken en er een pamperavondje van te maken. Vandaag geef ik je vijf tips voor de ultieme relax avond.

Veel koppen hete thee

Zoals je misschien wel weet, hou ik totaal niet van koffie. Thee daarentegen, drink ik iedere dag. Toch probeer ik ook daarin veel af te wisselen en nieuwe dingen uit te proberen. Sinds kort drink ik daarom losse thee in smaakjes die ik eerder nooit zou drinken. Mijn stiefmoeder kocht op AliExpress dit superschattige poesje die aan je theeglas hangt, waar je losse thee in kunt doen. Ook gaf ze me vier potjes met losse thee in de smaken: Rooibos Chai, Naturally Calm, Love Tea – Rooibos Marsepein & Green Tea Pomegranate. Mijn favoriet is de Rooibos Chai, een heerlijk kruidige, maar toch zoete thee. Naturally Calm is een perfecte thee om voor het slapen gaan te drinken. De andere twee smaken zijn behoorlijk zoet, iets waar ik normaal gesproken erg veel van hou, maar met de losse thee ga ik toch vaker voor de kruidigere smaken.

In bad gaan

Al sinds ik klein was, vind ik in bad gaan heerlijk. Ik kon vroeger letterlijk uuuuren in bad zitten met een boek of een seizoensbox met Friends dvd’s. Nu heb ik daar tegenwoordig het geduld niet meer voor, maar toch komt het meerdere keren per week voor dat ik ervoor kies om in bad te gaan in plaats van te douchen. Denk hierbij aan een heerlijk schuimend bad, een krukje met mijn  laptop en YouTube naast het bad, een groot glas water, mijn telefoon en vaak nog wat snacks bij de hand. In onze badkamer kun je de lichten dimmen, dit creëert een veel fijnere sfeer dan de meeste lichten in badkamers, waardoor het echt relaxing is om je avond hier door te brengen.

Een uitgebreide skincare routine

Ik reinig mijn huid iedere dag, maar ik maak er niet iedere avond een uitgebreide routine van. Op de avonden dat ik in bad ga en meer tijd heb, probeer ik dit altijd wel te doen. Ik gebruik dan vaak een scrub om mijn huid grondig te reinigen. Mijn favoriet op dit moment is een scrub van de Rituals of Sakura lijn. De geur is zo ontzettend lekker en mijn huid is achteraf zo glad als baby billetjes. Ook breng ik op deze avonden vaak een maskertje aan, iets waar ik normaal ook niet altijd zin in heb. De maskertjes van de Hema vind ik erg fijn, maar ook ‘makkelijke’ sheet masks heb ik vaak in mijn kastje liggen. Hierna breng ik nog een nachtcrème aan, voor een goede hydratatie. Ik gebruik al ongeveer een jaar de dag- en nachtcrème van de Kruidvat en ik vind hem nog steeds fantastisch.

Lijstjes of concept artikelen maken

Op avonden dat ik eigenlijk wil relaxen en even hersenloos niks wil doen, ben ik vaak snel geïnspireerd en juist heel creatief. Het artikel dat je op dit moment leest, schreef ik op één van deze avonden. Vaak komt dit ook door de YouTube video’s die ik kijk en waar ik inspiratie voor artikelen van krijg. Als ik heel erg gemotiveerd ben, begin ik meteen met het schrijven van het artikel en andere keren maak ik alleen een lijstje met ideeën. Ook schrijf ik vaak mijn boodschappenlijstje of to do lijstje voor de volgende dag, zodat ik met een leeg hoofd naar bed kan.

Oude YouTube video’s kijken

Netflix is bij mij echt een beetje passé. Ik heb voor mijn gevoel alle leuke series al gezien en ik ben geen film mens. Zoals ik eerder al zei, kijk ik veel meer YouTube. Ik heb het idee dat het aanbod oneindig is en dat je na iedere video wel weer door kunt klikken naar een volgende leuke. Ik kijk de laatste tijd steeds meer oude YouTube video’s uit 2012 t/m 2015. Vooral de Engelse YouTubers zoals Zoella, Tanya Burr, PointlessBlog, Jim Chapman, Marcus Butler, Joe Sugg etc. zijn hierin mijn favoriet. In die periode filmden zij ook veel samen, waardoor je ontzettend veel video’s te kijken hebt en úren door kunt gaan.

Wat doe jij graag als je even lekker wilt relaxen?

Liefs,
Carmen

Share:

Carmen

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *